26 Ocak 2017 Perşembe

PHP de Yok Sayma ve Kaçış İşaretleri

Yok sayma ne için kullanılır diyecek olursak şöyle açıklayabiliriz. String değer içinde yani " " arasına yazacağımız ifade içinde tekrar tırnak kullanmak istersek bunu php de direk yazamayız. Eğer yazarsak bunda hata alacağımız aşikar. Bunu deneyip görebiliriz ki bence de yapmak da fayda vardır.
 Peki bunu nasıl yapabiliriz?
Bunu her iki tırnak için de yapmamız mümkün. Hem başına hem sonuna ters slaç(\) kullandığımızda bu sorun ortadan kalkmış olacaktır. Kodlarımızı ve çıktısını aşağıda verelim.


Kodların fotoğrafı aşağıdadır:



Kodların çıktısı aşağıdadır:





Genel sonuç aşağıdadır:




       Kodları açıklayacak olursak kendi web sitemi yazdım. Yani yukarıda belirttiğim gibi tırnak içinde tırnak yazarken başına \ koymamız gerekiyor. Eğer koymazsak hata alıyoruz. Sizler bunu deneyerek görebilirsiniz. 
        Aşağıdaki örneklerde daha net belli oluyor \ ifadenin işlevi. \ koymadan oluşan ifadede değişkene atanan ifade yazılıyor. Ancak \ yazılan ifadede, ifadenin sağında yazan kısmın işlevi yok edilmiş oluyor. Yani \$  ile $ işlemi makine tarafından normal değermiş gibi algılanıyor ve ifadenin değişkenliği iptal ediliyor.


      Bunlarla ilgili çok sayıda örnek yapabilirsiniz arkadaşlar. Programlamayı kavramak için çok sayıda kod yazmak gereklidir.

Başarılar dilerim.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder