23 Ocak 2017 Pazartesi

PHP de Kod Yazıyoruz!

   Öncelikle yazığım temel kodlar üzerinde gideceğim için bundan sonraki dersler benim aldığım kaynak ismine göre kaydedilmiştir. Sizin de buna göre hareket etmenizi tavsiye ederim.

   Haydi şimdi dersimize başlayalım.


    Editörümüzü açıp programı öncelikle ders4.php olarak kaydımızı gerçekleştiriyoruz. Kaydımızı www klasörüne kaydedeceğimizi artık unutmuyoruz.  Resimdeki kodları yazalım:


       Daha sonra tarayıcımıza localhost/ders4.php diyoruz ve aşağıdaki çıktıyı almamız gerekiyor. 

     Sonuc olarak şu çıkıyor karşımıza:

   Kodları açıklayacak olursak echo komutumuz zaten yazdırma olduğunu daha önce söylemiştik. Burada yeni öğreneceğimiz .(nokta) operatörümüz var. Bu önemli bir operatördür. Yazılan değerleri birbirine bağlama işlemi yapar. Örnekte de zaten gösteriyoruz. Alt satıra inme kodu olan"<br>" kodu da çok önemlidir. Bu komutu kullanarak yazılanların daha rahat anlaşılması için alt satıra inmek gereklidir ve bu kod çok kullanışlıdır. Tekrar söylemek de fayda var. Her kodun sonuna mutlaka ; ekliyoruz.
    Şuna da değinmek istiyorum. echo yazdıktan sonra devamında yazdıracaklarımız eğer düz değer ise " " arasına yazarız. Değişken vs ise sonraki derslerde göreceğiz direk yazabiliyoruz.

  Bu ders de bitti arkadaşlar. Sizler de bu konu ile ilgili sayısız kod yazarak kendinizi geliştirebilirsiniz çünkü ben de öyle yapıyorum :)
  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder