26 Ocak 2017 Perşembe

PHP de Tek Tırnak ve Çift Tırnak Kullanımı

       PHP de string değerlerde genelde çift tırnak(" ") kullanırız. Ancak bazen tek tırnak(' ') da kullanabiliriz. Bunlar bazen birbiri yerine kullanılabiliyor. Bunları da tabiki kodları yazarak aşina olacağız. Bazı dikkat etmemiz gereken kurallar burada da mevcut.Bunları şimdi size vereceğim.

     
       Çift tırnakta değişkenler yorumlanmayıp yazdırılabiliyorken;tek tırnak arasına yazılan değişkenler yorumlanmaz. Tek tırnakta otomatik ne varsa o algılanıyor. Şimdi kodların ve çıktısının fotoğrafını görünce daha da iyi anlayacağız.


Kodların fotoğrafı aşağıdadır:


Kodların çıktısı aşağıdadır:



 Genel sonuç aşağıdadır:


Şimdi kodları açıklamak gerekirse hem çift tırnakla hem de tek tırnakla ismi yazdırıyoruz. burada herhangi bir sorunla karşılaşmıyoruz. Ancak bir değişken içinde string değer tanımlarsak ve bunu tırnak içinde ifade edersek burada sorun yaşayacağız. Çift tırnakta eğer değişken ataması yaparsak biz burada sorun ile karşılaşmayız. Ama tek tırnakta aynı şeyi yaparsak atama işlemini gerçekleştirmez, ne görüyorsa direk aynısını yazar. Yani normal bir ifadeymiş gibi kabul etmiş olur.

Bu ders ile ilgili de temel mantık budur.

Başarılar dilerim   


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder