26 Ocak 2017 Perşembe

PHP de Fonksiyonlar

PHP de çok sayıda fonksiyonlar vardır. Biz burada çok sayıda bulunan fonksiyondan sadece 2 tanesinden bahsedeceğiz. Bunun sebebi de internette çok sayıda metin bulabiliriz bu konuda. Burada o hazır fonksiyonları vermemiz zaten mümkün değil. Ancak birazdan size kodlar vereceğim ve oradan hazır fonksiyonlara hazır bir şekilde ulaşabileceğiz.
Bu kodları ben de çalıştığım web site olan emrahyuksel.com.tr sitesindeki eğitimden aldım.

Şimdi iki temel fonksiyonun kodlarını verelim:




Kodların çıktısını verelim:


Genel sonucu da aşağıda verelim:



Şimdi bu iki kodu açıklayalım:
sqrt kodu parentez içine yazılan sayının karekökünü alır.
pow kodu da içine yazılan ilk sayının ikinci sayıya yazılan kadar üssünün alınmasını sağlar.



Şimdi de büyün fonksiyonları görmemizi sağlayan kodları aşağıda verelim:

Kodların çıktısını verelim:

Genel sonucu verelim:


Kodları ve çıktısı yukarıda verilmiştir. Bu kodları isteyen kendi yazabilir. Diğer arkadaşlar da yukarıda link olarak verdiğim siteden de alabilirler ya da  bana mail atarak ben de gönderebilirim. Fonsiyon sayısı 32 adet değildir buna dikkat edelim. Dahası vardır, zaten kodları yazdığımızda da göreceğiz.


Başarılar dilerim.



1 yorum:

  1. Fonksiyonlar – Konu Anlatımı ve Soru Çözümü
    Lise hayatınızdan itibaren matematik dersini zorlaştıran, özellikle çok fazla çalışmayan öğrenciler için bela olan ve neredeyse her türlü alanda karşımıza çıkan fonksiyonlar konusunu işleyeceğiz. TYT Matematik fonksiyonlar konu anlatımı içeriğine baktığımızda ayt kısmına nazaran daha az, daha basit ve daha anlaşılabilir içerikler ile karşılaşacağız. Fakat ilkokulda öğrendiğiniz sayısal konularından sonra böyle bir olgu sizi biraz...
    fonksiyonlar soru çözümü

    YanıtlaSil